Вівторок, 16.04.2024

Бориспільська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 7
Меню сайту
Наше опитування
З якого Ви класу?
Вього відповідей: 207
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 14 » Пити чи не пити - то не все одно - отрута.
12:32
Пити чи не пити - то не все одно - отрута.

Людина, що ніколи не вживала наркотиків, алкоголю, нікотину, не відчуває в них і потреби. Більш того, перше знайомство з ними буває дуже неприємним. Усі курці або п'яниці пам'ятають відчуття огиди, нудоти, головного болю після першої чарки та сигарети. Виняток становлять лише наркотики, які навіть позбавляють від сильного болю, щоправда, тільки на певний час, але саме із цією метою їх використовують у медицині. Уживання без медичної необхідності дуже швидко призводить до наркоманії, хоча медична необхідність за тривалого вживання призводить до того ж результату.

За умови тривалого вживання алкоголю організм звикає до постійного отруєння, й людина починає відчувати позитивні емоції, ейфорію - піднесений настрій. Здається навіть, що після чарки стаєш сильнішим, сміливішим і красивішим, словом, усе навколишнє постає в рожевому кольорі. А насправді це все - самообман. Бо п'яна людина й слабкіша, й менш спритна, й нерозсудлива, тому не розуміє справжньої небезпеки й переоцінює свої можливості. Через те випадки каліцтва й навіть загибелі найчастіше трапляються саме внаслідок сп'яніння. Мабуть, не треба казати, що й зовнішній вигляд у п'яної людини не викликає поваги до неї.

Що ж спонукає до вживання першої чарки? Причин дуже багато, хоч жодну з них не можна вважати поважною. Це й звичка в сім'ї та серед навколишніх, це свято й горе, це знаменна дата чи збіг обставин, досягнення чи невдача, традиція чи випадок. Молоді прикладаються до чарки в пошуку незвичних відчуттів, для сміливості й впевненості в собі. На превеликий жаль, останнім часом п'ють і жінки. Ще жахливіше, коли дозволяють випити дитині. Адже жіночий і дитячий організми менше захищені від впливу алкоголю, тому жінки й діти спиваються й гублять своє здоров'я швидше, ніж дорослі чоловіки. Між іншим, чим пізніше за віком починає вживати алкоголь людина, тим більше в неї шансів не стати алкоголіком.

Алкоголь - це отрута, яка впливає на організм людини, зокрема, на центральну нервову систему, надто на кору головного мозку. Зміни діяльності кори головного мозку, загальмування набуття нових умовних рефлексів, послаблення раніш утворених відбувається, коли вжито порівняно невеликі дози спирту, коли концентрація його в крові досягає лише 0,01%. Досліди довели, що алкоголь паралізує наймолодші нервові механізми, перешкоджаючи виробленню нових.

Уживання алкоголю впливає на зміну координації рухів, призводить до зменшення в крові кількості лейкоцитів та еритроцитів і зниження в ній місткості гемоглобіну на 40-50% викликає порушення імунітету. Особливо негативно впливає алкоголь на серце й судини, спричиняє набрякання тіла, порушення ритму серцевих скорочень.

Пари алкоголю та продукти його розпаду чинять токсичний вплив на легеневу тканину, призводять до зниження життєвої ємкості легень, ускладнюють лікування інфекційних захворювань.

Негативно впливає алкоголь і на кишечник, і на печінку, і на шлунок, викликаючи гастрит, цироз печінки, виразки. Порушується також діяльність нирок, вони не справляються зі своїми функціями, тому в крові нагромаджуються отруйні речовини.

Алкоголь впливає також на статеві клітини. Проникаючи в кров плоду через плаценту матері, алкоголь порушує обмін речовин, що може призвести до народження дітей з різними вадами розвитку.

Уживання спиртних напоїв викликає зниження саморегуляції людини, а це призводить до нещасних випадків у побуті, на виробництві, у траспорті.

Отже, алкоголь - це отруйний змій, з яким нам усім слід боротися.


Переглядів: 599 | Додав: nazar91 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • Copyright MyCorp © 2024
    Хостинг від uCoz